Film kijken op de eerste date, is dat handig?

Een eerste date kan erg onwennig zijn. Logisch want je kent elkaar nog niet echt, er kan dan best wat druk op je te komen liggen. Je wil natuurlijk een leuke eerste date, waar jullie je beide op je gemak voelen. Maar waar ga je het de hele tijd over hebben? Als jij jezelf dit ook afvraagt kan het een goed idee zijn om naar de bioscoop te gaan. In de bioscoop hoef jij natuurlijk niet voor de gespreksstof te zorgen, dus als je van jezelf redelijk verlegen bent, dan kan dit fijn zijn. Kan iedereen naar de bioscoop op de eerste date? Je leest het hieronder!

De eerste date, bioscoopje pakken of niet?

Iedereen houdt van andere dingen en de bioscoop is dan ook niet voor iedereen een goede keuze voor de eerste date.

Ook als de bioscoop wel echt iets voor jou is, kan het soms toch beter zijn om iets anders te kiezen voor de eerste date. Je kunt namelijk niet de hele film blijven praten om elkaar te leren kennen. Als dat je insteek is, dan kun je beter kiezen voor een ijsje bijvoorbeeld.

Ben je van jezelf redelijk verlegen en introvert? Dan kun je met een film op de eerste date het ijs een beetje breken. Zo hoef je tijdens de film eigenlijk niet (echt) met elkaar te praten.

Na de film hoef je je niet druk te maken om gespreksstof, je kunt lekker kletsen over de film die jullie net hebben gezien!

Ben jij een extrovert persoon en heb je echt zin om je date zo goed mogelijk te leren kennen? Kies dan voor iets anders. Je wil niet die irritante date zijn die de hele film door heeft gekletst.

Waarom niet naar de film op de eerste date?

Naar de bioscoop is voor best veel mensen de eerste keuze voor een eerste date. Het is betaalbaar en een makkelijke ijsbreker. Als je date goed is bevallen, kun je altijd nog door voor een drankje of een hapje.

De bioscoop is echter niet altijd de beste keuze. Houd in gedachten dat dit niet de ideale setting is om elkaar echt te leren kennen.

Je kunt niet uitgebreid met elkaar praten, dit kan juist erg storend zijn tijdens een film.

Wil je elkaar liever echt goed leren kennen, kies dan voor een setting waarin je tegenover elkaar kunt zitten en ook verstaanbaar met elkaar kunt communiceren.

Twijfel je of de date goed zal gaan? Kies dan niet voor een restaurant, maar ga bijvoorbeeld een ijsje eten of een wandeling maken. Zo zit je niet gelijk uren aan elkaar vast