Je eerste date, naar welke film ga je?

Spannend! Een eerste date! Een beetje plannen kan geen kwaad voor een eerste date! Natuurlijk is spontaniteit ook helemaal goed, maar kun je de avond daarmee vol krijgen?

Veel mensen kiezen ervoor om op de eerste date naar de film te gaan. Best een goed idee, want je ziet naast elkaar in plaats van tegenover elkaar zoals bijvoorbeeld in een restaurant. Bovendien hoef je zelf geen gespreksstof te bedenken, want je kijkt immers naar de film.

Een avondje bioscoop is bijvoorbeeld een goed idee voor de iets verlegen mensen. Als je een echte flapuit bent, dan is de kans groot dat jij gewoon liever wil communiceren met je date. In dat geval kun je misschien beter kiezen voor een hapje eten of drinken. De hele tijd door de film heen praten maak je vast geen goede beurt mee!

De eerste date naar de bioscoop

Een filmpje pakken, de meeste mensen vinden dat erg leuk. Het kan dan ook een leuke keuze zijn voor een eerste date. Er ligt bijvoorbeeld geen druk op jou om het gesprek gaande te houden.

Maar, nu sta je voor het volgende dilemma. Heb je net de keuze gemaakt voor wat je gaat doen, moet je nog kiezen welke film het moet worden.

Ga je zelf een film uitkiezen en plekjes reserveren voor jullie? Of ga je met je date op goed geluk naar de bioscoop en kiezen jullie samen een film uit? Het kan beide en aan beide zitten ook voordelen en nadelen.

Als je op goed geluk een film gaat uitkiezen kan het bijvoorbeeld zo zijn dat jullie niet kunnen kiezen, of dat er geen plek meer is. Ga jij uitkiezen? Dan loop je de kans dat je date de film niet leuk vindt, maar krijg je misschien wel punten omdat je initiatief hebt getoond.

Zo makkelijk is het allemaal dus nog niet! Welke films passen nu het beste bij een eerste date? Je leest het hieronder.

De beste films voor een eerste date

Films zijn best persoonlijk. Dat wil zeggen dat iedereen een andere smaak heeft en dus van andere films houdt. Voor een eerste date naar de bioscoop, kun je het beste kiezen voor iets neutraals.

Bijna iedereen houdt bijvoorbeeld wel van een goede comedy film. Hiermee kunt je dus eigenlijk de plank niet misslaan op een eerste date. Het aanbod wijzigt zo snel dat we je geen actuele tips durven te geven, maar kijk eens rond op de site van de bioscoop in jouw buurt.

Wil je toch iets gerichter kiezen, dan kun je bijvoorbeeld een selectie maken van de films die jou aanspreken en aan je date vragen om dit ook te doen.