Uit eten op de eerste date, snackbar of restaurant?

Een eerste date kan best spannend zijn. De meeste mensen vinden het dan ook fijn om deze date een beetje te plannen. Heb je ervoor gekozen om samen wat te gaan eten? Dan kun je denken, zo! Dat is gepland. Het kan echter ook zijn dat je je dan druk gaat maken om waar je dit hapje moet gaan eten. Want ga je voor lekker gemakkelijk en casual? Of ga je voor meer luxe en kies je voor een restaurant? Wat is het beste idee voor de eerste date en waarom? Je leest het hieronder.

Een hapje eten op de eerste date, luxe of casual?

Eigenlijk ligt het voornamelijk aan julliezelf, of je gaat voor een snackbar of voor een (luxe) restaurant. Niet iedereen houdt van een restaurant, waar de ander nooit een voet in een snackbar zou zetten. Blijf vooral dicht bij jezelf, dus denk aan je date, maar ook zeker aan jezelf en je eigen comfort. Als je de date ongemakkelijk doorgaat dan kun je de kans missen om een goede eerste indruk te maken. Natuurlijk wil je een goede indruk maken en als je dan het woordje snackbar dropt, kan dit ook gauw ‘te makkelijk’ overkomen. Dit is een overweging die je zelf het beste kunt maken. Wat het beste bij je date, maar ook bij jou past is dus iets wat je moet overwegen als je een keuze wil maken. Er is nog iets, misschien nog wel belangrijker waar je op moet letten bij het kiezen tussen de snackbar en een restaurant. Wat dat is, lees je hieronder.

De keuze tussen een snackbar en een restaurant voor de eerste date

Zoals hierboven beschreven moet je dus een beetje rekening houden met wat het beste bij jullie past. Waar je echter ook rekening mee moet houden is de tijd. Kennen jullie elkaar al een beetje, of gaat dat nu gebeuren? Met andere woorden, weet je zeker dat jullie uren met elkaar kunnen volmaken? In een snackbar krijg je je eten vrijwel direct, waar je in een restaurant toch uitgebreid gaat zitten en ook echt wel wat tijd kwijt bent. Dit kan ongemakkelijk worden als jullie elkaar toch niet echt zien zitten. In een restaurant kan het lastig of ongemakkelijk zijn om na het voorgerecht op te stappen omdat het, het toch niet echt is. In een snackbar kun je binnen een half uurtje weer buiten staan. Mocht de date dan wel bevallen zijn, kun je altijd nog iets anders gaan doen toch?