60 plus dating – relatie zoeken op ietwat gevorderde leeftijd

Liefde is van alle tijden en het internet heeft ervoor gezorgd dat je online gemakkelijk op zoek kunt gaan naar een partner. Ben je echter al op een zekere leeftijd, zeg een zestigplusser, dan kunnen er wat apen en beren op de ‘digitale’ weg staan. Dat komt omdat je al een heel leven hebt opgebouwd. Wellicht was je al een aantal keren in relaties verwikkeld. Die dan niet stand wisten te houden. En elke keer wanneer je alleen kwam te staan, bouwde je je eigen beschermende sfeertje op. Met bepaalde hobby’s, bepaalde uitgaanspatronen en gewoontes. En die ga je dan niet buiten de deur zetten zodra een nieuwe geliefde, door jou gevonden op 60 plus dating, dat graag wil. 

Lijstjes maken bij 60 plus dating

Veel zestigplussers zijn juist daarom nogal kieskeurig. En hebben in de loop van de tijd een lijstje gemaakt waar de nieuwe geliefde aan moet voldoen. Sommige punten uit dat lijstje zijn nogal algemeen en gelden voor velen die het liefdesgeluk opnieuw zoeken. Wat zoeken oudere vrouwen bijvoorbeeld in een mannelijke liefde:

• Minstens 1,85 m lang

• Niet kalend

• Geen kwalen

De gemiddelde Nederlandse man van vandaag de dag is 1,83 m. En meer dan 50% van de zestigers is al (redelijk) kalend. Door dus twee eisen te stellen, verminder je je kansen een leuke man tegen te komen al met meer dan de helft! Zoek je iemand van 75 jaar of ouder? Besef dan dat de eis ‘geen kwalen’ ook meteen de helft van alle kandidaten betreft.

De ideale liefdespartner bestaat niet

Ook al is een zestigplusser nog zo flexibel, hij of zij heeft er wel zestig of meer jaar al opzitten. En dat merk je terug bij 60 plus dating. Veel mensen hebben door al die levenservaring en vorige relaties een soort angst ontwikkeld. Je weet namelijk al wat een blauwtje lopen is of hoe een aanvankelijk leuke relatie tot pijn kan leiden. En hoe aanpassingsvermogen toch een aanslag op je lekkere single leventje kan plegen. Daarom bedenken mensen een soort ideaal waar de nieuwe liefde aan moet voldoen. Dat ideaal is vaak zo scherp gezet dat bijna niemand er meer aan kan voldoen. En dan kun je met 60 plus dating wel aan de slag gaan, maar voldoet dus bijna niemand. 

Geef jezelf de kans je te laten verrassen bij 60 plus dating

Wil je met online daten een echte leukerd aan de haak slaan? Ga dan soepel om met je kieskeurigheid en zet bij je ideale man of vrouw vooral een realistisch plaatje. Blijf niet te lang heen en weer schrijven op de datesite maar zorg voor een ontmoeting. En regel zo’n ontmoetmoment vooral op een openbare plek. Begin tijdens een eerste gesprek niet met problemen en moeilijkheden opsommen. Gooi wat humor in het gesprek en probeer de balans tussen zelf praten en goed luisteren in de gaten te houden.

Handige richtlijnen voor het daten

Enkele tips voor 60 plus dating:

• Zorg voor een eerlijke profieltekst

• Plaats foto’s die niet te oud zijn (geen tien jaar oud)

• Bekijk goed de foto’s van iemand waar je contact mee wilt maken

• Wacht niet op een berichtje; stuur zelf ook berichtjes

• Ga geen chatgesprek aan met veel gesprekspartners tegelijk

• Check de goede inborst van je gesprekspartner

Voor meer informatie, ga je naar www.50datingsites.nl.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *